Over Care2Research


Visie en missie
Care2Research is ontstaan vanuit de visie dat de samenleving gebaat is bij meer synergie tussen onderzoek en beleid. Veelal is wetenschappelijk onderzoek te ingewikkeld en rigide om zijn weg te vinden naar de praktijk.  Hierdoor worden onderzoeksresultaten en wetenschappelijke inzichten weinig toegepast ten behoeve van kwaliteitsverbetering. Anderzijds worden beleidskeuzes en strategieën vanuit bestuurders en organisaties zelden onderbouwd met gedegen wetenschappelijk onderzoek. Care2Research weet beleid, onderzoek en praktijk als geen ander met elkaar te verbinden.

Werkwijze
Ons vakgebied is de gezondheidszorg en het sociaal domein. Wij brengen onderzoeksprojecten tot leven en zorgen voor een goede aansluiting met de dagelijkse praktijk. Geen ingewikkelde vragen en inzichten waar de zorgverlener op de werkvloer niets mee kan. Bij Care2Research spreken we heldere taal en zijn we toegankelijk en positief in de communicatie. Op die manier blijft onderzoek voor iedereen begrijpelijk. Tegelijkertijd maken wij gebruik van wetenschappelijke methodes en inzichten, zodat het onderzoek valide en representatief is. Wij zorgen voor verbinding tussen alle betrokken partijen, zodat projecten tot duurzame resultaten leiden en de resultaten geborgd worden. Kwaliteitsverbetering hebben wij hoog in het vaandel staan en daarom betrekken wij altijd zowel zorgverleners als de doelgroep in onze projecten.

Oprichter en eigenaar
Care2Research is in 2017 opgericht door dr. M. (Marjolein) Poels. Zij heeft een achtergrond als politicologe en gezondheidswetenschapper. Haar carrière is zij begonnen in het beleid, waarna zij de overstap heeft gemaakt naar onderzoek. Met Care2Research kan zij haar werkervaring inzetten om deze twee werelden te verbinden. Marjolein is gepromoveerd aan de faculteit Geneeskunde van de Universiteit Utrecht.

Marjolein heeft onder andere gewerkt voor:
♦   Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport
♦   Rijkinstituut voor Volkgezondheid en Mileu (RIVM)
♦   UMC Utrecht
♦   Erasmus MC
♦   Wilhelmina Kinderziekenhuis
♦   Academisch Medisch Centrum (AMC)
♦   Vrije Universiteit Amsterdam
♦   VU Medisch Centrum
♦   Gemeente Almere
♦   Gemeente Amsterdam
♦   GGD Amsterdam
♦   GGD Flevoland
♦   TNO
♦   United Nations Population Fund
♦   Noaber Foundation